مشاوره کنترل خشم
مشاوره کنترل خشم : به گفته دکتر چارلز اسپیلبرگر، روانشناس متخصص در مطالعه خشم، خشم یک حالت احساسی است که شدت آن از تحریک خفیف تا خشم و عصبانیت شدید متغیر است. مانند سایر احساسات، با تغییرات فیزیولوژیکی و بیولوژیکی همراه است. هنگامی که عصبانی می شوید، ضربان قلب و فشار خون شما بالا می رود، همانطور که سطح هورمون انرژی، آدرنالین و نوراپی نفرین شما بالا می رود.
برای دریافت مشاوره روانشناسی تلفنی بر روی لینک پایین صفحه کلیک کنید.
خشم می تواند ناشی از رویدادهای بیرونی و درونی باشد. ممکن است از شخص خاصی (مانند یک همکار یا سرپرست) یا یک رویداد (ترافیک، یک پرواز لغو شده) عصبانی باشید، یا عصبانیت شما ممکن است ناشی از نگرانی یا فکر کردن در مورد مشکلات شخصی شما باشد. . خاطرات حوادث آسیب زا یا خشمگین نیز می تواند باعث ایجاد احساس خشم شود.
ابراز خشم
ابراز خشم
راه غریزی و طبیعی برای ابراز خشم، پاسخ پرخاشگرانه است. خشم پاسخی طبیعی و سازگار در برابر تهدیدات است. ما از احساسات و رفتارهای قوی و اغلب تهاجمی الهام می گیریم که به ما اجازه می دهد در هنگام حمله از خود بجنگیم و از خود دفاع کنیم. بنابراین مقدار مشخصی از عصبانیت برای بقای ما لازم است.
از سوی دیگر، ما نمیتوانیم به شخص یا شیئی که ما را آزار میدهد، حمله فیزیکی کنیم. قوانین، هنجارهای اجتماعی و عقل سلیم محدود می کنند که خشم ما تا کجا می تواند پیش برود.
افراد برای مقابله با احساسات خشم خود از فرآیندهای مختلف، چه آگاهانه و چه ناخودآگاه استفاده می کنند. سه رویکرد اصلی عبارتند از بیان، سرکوب و اطمینان. سالم ترین راه برای ابراز خشم این است که خشم خود را به روشی قاطعانه و غیر پرخاشگرانه ابراز کنید. برای انجام این کار، باید یاد بگیرید که نیازهای خود را روشن کنید و بدون آسیب رساندن به دیگران، آنها را برآورده کنید. قاطعیت به معنای زورگو بودن یا خواستار بودن نیست. به معنای احترام به خود و دیگران است.
مشاوره روانشناسی کنترل خشم
مشاوره روانشناسی کنترل خشم
خشم را می توان سرکوب کرد و سپس تبدیل یا تغییر جهت داد. این چیزی است که زمانی اتفاق می افتد که خشم خود را مهار می کنید، به آن فکر نمی کنید و روی چیزهای مثبت تمرکز می کنید. هدف مهار یا سرکوب خشم و تبدیل آن به رفتار سازنده تر است. خطر این نوع واکنش این است که خشم شما می تواند به سمت درون شما هدایت شود، اگر اجازه نداشته باشد به بیرون هدایت شود. خشم رو به درون می تواند باعث فشار خون بالا، فشار خون بالا یا افسردگی شود.
عصبانیت ناگفته می تواند مشکلات دیگری ایجاد کند. این می تواند منجر به عبارات آسیب شناختی خشم شود، مانند B. رفتار منفعلانه-پرخاشگرانه (بازگشت غیرمستقیم به افراد بدون گفتن دلیل، به جای روبرو شدن با آنها) یا شخصیتی که دائماً بدبین و خصمانه به نظر می رسد. افرادی که دائما دیگران را تحقیر می کنند، همه چیز را مورد انتقاد قرار می دهند و اظهارنظرهای بدبینانه می کنند، یاد نگرفته اند که خشم خود را سازنده بیان کنند. جای تعجب نیست که آنها ممکن است روابط موفق زیادی نداشته باشند.
مشاوره کنترل خشم